windsurfscholenOp 2 en 3 juli vindt op de Grevelingendam bij Bruinisse een groot surffeest plaats. Het windsurfen is 40 jaar in Nederland en dat wordt gevierd. Er zijn tal van activiteiten voor zowel jeugd, topsurfers als recreatieve windsurfers.

Wedstrijden
Om te beginnen zijn er beide dagen wedstrijden voor het Yogho!Yogho! NK Windsurfen, het BK Windsurfen en de Bic Techno jeugdklasse. Ook zijn er wedstrijden in het kitesurfen, namelijk het Yogho!Yogho! NK Juniorkite, voor mannen en vrouwen tot en met 15 jaar. Verder houdt het NVWK (Nederlandse Vereniging van Wedstrijdkiters) een officieus NK Kiterace. Ook aan de meer recreatieve windsurfers is gedacht. Voor hen is er een Slalomwedstrijd op zaterdag 2 juli.

 

Materiaal en gratis surfles
Naast de wedstrijden is er verder ook van alles te beleven. Er zullen tal van merken uit het kitesurfen en windsurfen aanwezig zijn om hun nieuwste materialen te tonen. Met verschillende materialen is het zelfs mogelijk proefrit te varen. Ook er is aandacht voor het Suppen (Stand Up Paddling), de nieuwste surfsport waarbij je staand op een surfboard peddelt. Voor geinteresseerden, jeugd en volwassenen, die nog niet kunnen surfen zijn er gratis windsurflessen.

Sfeer 

Het belooft een lekker ‘surfy’ weekeinde te worden. Op zaterdagavond speelt de energieke band ‘TenTemPiés’, is er een surfersbarbeque en een loterij waarin leuke ‘surfprijzen' te winnen zijn. Jezelf opgeven voor de surfwedstrijd, de barbecue of voor de gratis surfles kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De entree voor het optreden van de TenTemPiés is gratis.

Alle informatie vindt je ook op www.nkwindsurf.nl en www.nkjuniorkite.nl.

Bron: www.watersportverbond.nl

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.