Uniek voor Nederland vindt van 20 t/m 24 juli het WK Pro Kids plaats aan de Brouwersdam, op de Kabbelaarsbank bij Ouddorp.

Vorig jaar streek de wereldtop onder de jeugd nog neer in Bonaire, maar dit jaar zal Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam het grootste freestyle spektakel op woensdag 20 juli officieel openen.

Jonge surfers uit landen als Rusland, België, Curaçao, Duitsland en Nederland hebben zich reeds ingeschreven. Zij strijden in de categorieën onder de twintig, zeventien, vijftien en dertien jaar voor de International Funboard Class Association (IFCA) wereldtitel. De verwachting is dat de Europese freestylers van hoog niveau van de partij zullen zijn, aangezien deze wedstrijd meteen, en dubbel nog wel, voor de European Freestyle Prokids Tour (EFPKT).

 

Spectaculaire tricks

De meest spectaculaire tricks zullen van donderdag t/m zondag op het Grevelingenmeer te zien zijn. Mocht de wind het even af laten weten, dan wordt er een tow-in wedstrijd gehouden. Hierbij worden de surfers met een jetski voortgetrokken, waarna ze hun beste moves kunnen tonen. Andere activiteiten die gepland staan zijn een volleybal toernooi, een show op de Waterjump en op de zaterdagavond: muziek.

Lokale toppers

De prijsuitreiking op zondagmiddag zal spannend zijn voor de lokale toppers van de Brouwersdam Rick Jendrusch, Niek van Ingen en Tim Ruyssenaars. Zullen zij op hun eigen stek iedereen achter zich weten te laten? Bij het WK Pro Kids is het elk jaar een verrassing of er nieuw aanstormend talent tussen zit. Iedere freestyler onder de twintig jaar kan immers meedoen.

Aanstormend talent

Heb jij het freestylen ook aardig onder de knie en voel je er ook wel wat voor om je krachten te meten met de wereldtop, pak dan nu je kans! Inschrijven kan tot woensdag 20 juli 2011via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0111-671480.

Meer info: www.efpkids-tour.com

Bron: www.watersportverbond.nl


Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.