logo mission xl_hiExtra veel surfactie tijdens MissionXL 20-21 augustus op de Brouwersdam!

Gratis kennismaken met de windsurfsport en Stand Up Paddling (SUP), deelnemen aan de slalomwedstrijd, het allernieuwste surfmateriaal testen en natuurlijk de wereldtop freestyle surfers in actie zien. Dit én veel meer is mogelijk tijdens de MissionXL op 20 en 21 augustus bij zeil-en surfcentrum Brouwersdam op de Kabbelaarsbank. De achtste editie van het populaire surfevenement pakt dan extra groot uit.

Surfexpo en kennismaken met de sport

Bijna was er geen Mission 2011. Het op één na grootste amateurwindsurfevenement ter wereld kondigde vorig jaar de zevende en laatste editie aan. De aanhoudende stroom teleurgestelde reacties bracht de organisatie echter op een veel beter idee. MissionXL: een extra groot event waar bijna de hele windsurfbranche zijn schouders onder zet. “De afgelopen jaren was er één boardmerk aanwezig en één zeilenmerk,” zegt organisator Herman van den Berg. “Maar nu staan er vele gerenommeerde merken met het nieuwste materiaal. Alle spullen kunnen gratis worden getest, inclusief boards en zeilen van 2012 .” De toevoeging van een complete surfexpo aan het evenement biedt veel extra’s. Zo worden allerlei acties en clinics in een overzichtelijk programma gegoten. “Er is ontzettend veel te doen. Juist voor de niet-deelnemende bezoeker. Iedereen kan kosteloos kennismaken met het windsurfen en voor het eerst hebben we suppen (surfen op een breed board met peddel) in het pakket. Wie wil, kan deze sport gratis uitproberen. En bij voldoende animo houden we er ook een wedstrijdje in.”

Funslalomwedstrijd

De spil van het evenement is en blijft natuurlijk de fameuze funslalomwedstrijd. Deze wordt net als altijd gevaren volgens de Olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen. Twee dagen lang varen windsurfers in een eenvoudig parcours tegen elkaar. Jong of oud, goed of minder goed: iedereen kan zich ervoor inschrijven. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte categorie. Professionals varen in hun eigen klasse. Zo komt iedere deelnemer uit tegen windsurfers van zijn eigen niveau. In 2010 sprak dit zoveel mensen aan dat er een deelnemersveld was van maar liefst 325 windsurfers. Wie weet gaat Mission XL er dit jaar wel dik overheen en behaalt de wedstrijd het magische aantal van 400 deelnemers!

Internationale toppers

Veel nationale en internationale toppers zijn tijdens het evenement aanwezig. “De kersverse freestyle wereldkampioenen Steven van Broeckhoven uit België en Sarah Quita Offringa uit Aruba zijn er,” vertelt van den Berg. “Onze eigen Davy Scheffers is van de partij, de Zwitserse Laure Treboux en viervoudig wereldkampioen Gollito Estredo uit Venezuela. En natuurlijk Mission Man Tonky Frans uit Bonaire.” Tijdens the Battle of the Giants trekken de professionele toppers hun hele trucendoos open. Het Grevelingenmeer is dan het podium voor de meest spectaculaire tricks en gewaagde sprongen. Maar de surfers zijn niet alleen van een afstandje te bezichtigen. Ze wandelen gewoon tussen het publiek door en zijn voor iedereen aanspreekbaar. “Surftips worden spontaan uitgewisseld, tot op het allerhoogste niveau. Dat is zo mooi aan dit event. Er hangt een gemoedelijk surfsfeertje.”

missionxlbanner

MissionParty

Voor een handtekening van een favoriete wereldtopper zijn er speciale handtekeningensessies. Petjes, shirts en stickers kunnen zo worden voorzien van die felbegeerde krabbel. En wie soepel en krachtig op de plank wil staan, kan yogales volgen bij kitesurfwereldkampioene Kirsty Jones en lokale yogadocente Bellatrix van Wingerden. Zaterdagavond is er voor de deelnemers van de slalomwedstrijd een grote BBQ en barst voor hen de Missionparty los. Tijdens dit feest is er een grote tombola met gigantische prijzen als boards, zeilen en wetsuits. De prijsuitreiking is op zondag nadat alle heats zijn gevaren.

Meedoen

Voorinschrijven t/m zondag 7 augustus kost 30,- en ter plekke, op de dag zelf 40,- Euro. Voor dit geld mag je meedoen met alles wat hier boven staat (slalom, test, BBQ, Feest, Tombola) , krijg je een event T-shirt, blikjes Red Bull, een tas met goodies en nog een aantal verassingen bij de tenten van de deelnemende merken.

HOE INSCHRIJVEN? Dat gaat zeer eenvoudig via HET ONLINE INSCHRIJFFORMULIER, check op Facebook, de tab Inschrijfformulier en maak via Ideal 30 Euro over aan: Surf Unlimited Trading b.v. in Ter Aar. Heb je je niet voor-ingeschreven dan kun je dat nog ter plekke doen en dient het inschrijfgeld a 40,- Euro contant te worden voldaan! Betaling tegen voorinschrijf tarief kan ook contant bij de receptie van Surfcentrum Brouwersdam t/m zondag de 7e augustus 2011

Voor meer info kijk op www.facebook.com/MissionXL of bel 0172 - 600717

missionxlportal


Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.