altDennis Littel stapt dit seizoen over van Maui Sails naar The Loft Sails. Een 'bijzondere overstap'!

Dennis Littel, een Nederlandse wedstrijdsurfer die al heel wat podiumplekken op zijn naam heeft staan. Begonnen op vijf jarige leeftijd met windsurfen en sinds 1999 de titel 'wedstrijdsurfer' mag dragen. Hij won vanaf 2005 telkens het NK in de Formula/Course race-klasse. Dennis surfte voorheen met Maui Sails, maar heeft nu een opmerkelijke overstap gemaakt richting The Loft Sails. 
Hoezo deze overstap? Waarom The Loft Sails? Dennis beantwoordt deze vragen in een interview.


Dennis, een bijzondere overstap naar Loft Sails midden in het seizoen, waarom?
Ja bijzonder. Het ging eerlijk gezegd ook veel sneller dan ik had verwacht. Ik heb jaren met veel voldoening en mooie prestaties voor Maui Sails gevaren. Naar mate ik ouder wordt en meer ervaring krijg wil ik ook graag feed back geven over de zeilen en de ontwikkeling hierin. Bij Maui Sails was daar geen ruimte voor. Toen ik wat om me heen vroeg en aan het testen was is Loft heel voortvarend te werk gegaan. Ik kreeg direct de beschikking over de slalom zeilen en kon de formula zeilen testen. Dat sprak me heel erg aan en geeft me een goed gevoel. 

Dat zal voor Maui Sails niet gemakkelijk geweest zijn?
Maui Sails (Herman van de Berg) was heel reëel. Ik ben al die jaren trouw geweest maar wil nu meer en specifieker bij de ontwikkeling betrokken zijn. Hij geeft aan daar geen invulling aan te kunnen geven en respecteert mijn keuze. Dat past ook in onze relatie. Ook met de mannen van internationaal heb ik in goed overleg de keuze bekend gemaakt en zij namen het heel sportief op. Daar ben ik ook erg blij mee!

Hoe kijk je aan tegen de slalom zeilen van The Loft?
Het eerste gevoel; ze zijn indrukwekkend. Ze varen heel licht met één drukpunt naar voren. Dat is comfortabel terwijl ze ook veel snelheid produceren. Dat zie je tevens terug in de prestaties van The Loft in de PWA met name Ben van der Steen laat zien hoeveel potentie er in de zeilen zit. Inmiddels heb ik ook 1 keer samen met Ben kunnen varen en dat was erg positief!

dennis littel1

En dan formula, daar liggen toch jouw belangrijkste doelstellingen?
Formula zal ik dit seizoen nog geen Loft varen. Voordat Loft in beeld kwam heb ik de keuze al gemaakt om dit seizoen Neil Pryde te gaan varen. En het klopt dat mijn ambities met name bij het Formula windsurfen liggen. Ik wil top 5 van de wereld varen op de Grand Prix en het WK Formula. Daarnaast wil ik zeker mijn Nederlands titel verdedigen. Dat zal zwaar worden want met oa. Casper Bouman heb ik een heel grote concurrent, maar dat maakt het allemaal juist zo leuk.

Geen Loft Formula?
Ik was zelf al op zoek gegaan naar formula zeilen en had de keuze al gemaakt voor Neil Pryde. Dus dit seizoen nog geen Loft Formula. Ik heb ze wel getest, ze zijn nu al competitief en hebben veel potentie. Maar ik zie dit seizoen ook als een overstap seizoen. Dit jaar met Neil Pryde naar het WK en de Grand Prix's. Dan als alles mee zit, in de herfst en winter doorontwikkelen bij de The Loft. Als alles lukt dan ligt het voor de hand om volgend seizoen in beide disciplines met Loft te varen, de tijd zal het leren.

Helpt de concurrentie je?
Juist door die concurrentie voer ik de druk naar mezelf meer op en ga ik steeds meer vragen van lichaam, geest en materiaal. Ik ben ook fysiek sterker geworden. Ik ben 8 kilo afgevallen, in betere conditie en heb dit seizoen meer uren besteed aan tuning en training als de laatste jaren. Nu hopen dat de prestaties er ook naar zijn. Maar daar neem ik wel de tijd voor. De laatste stap naar de internationale top vraagt ook geduld. En geduld heb ik.


Hierbij ook de dank en respect naar Herman voor zijn jarenlange support met oa MauiSails.

 

Bron: The Loft Sails 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.