realtrip1Op 24 en 25 september 2011 organiseren Naish en Prolimit hèt windsurf & SUP evenement van het jaar: de Real Trip. Twee dagen lang windsurfwedstrijden, party, barbecue en vooral veel gezelligheid aan de Strandboulevard in Makkum. Dit jaar organiseren we voor het eerst een SUP long distance race op zaterdag en op zondag zijn er de hele dag SUP clinics.

Op zaterdag en zondag is er een downwind slalom wedstrijd. Knalhard om de boeien heen, en wie het eerst over de finishlijn komt wint. Easy as that!

Er wordt gevaren in 4 klasses:

Kids/Grommets - mixed t/m 12 jaar
Jeugd - mixed 13 t/m 16 jaar
Heren - vanaf 17 jaar en ouder
Dames - vanaf 17 jaar en ouder

De klasses varen door elkaar in verschillende groepen (behalve de kids t/m 12 jaar). Dat betekent dus wanneer je als 3e over de finishlijn komt je best maximale punten in jouw klasse kunt scoren! De overall winnaar is de winnaar die uiteindelijk de minste punten heeft gescoord. Er zijn geen voorrondes of eliminaties, dus iedereen surft evenveel. Om mee te doen aan de Real Trip heb je geen wedstrijdlicentie of zeilnummer nodig. Je krijgt van ons en startnummer met een bijbehorende lycra met dit nummer.

Afhankelijk van de weersomstandigheden varen we ook een long distance race extra.

De Wedstrijd.

Er wordt een downwind slalom gevaren. Dat betekent dat je hoger aan de wind start dan dat je finished, Afhankelijk van de windsterkte en de richting zal er 2 à 3 keer moeten worden gegijpt. Wanneer er voldoende wind staat zullen er 5 heats op een dag worden gevaren. Bij 5 heats krijg je 1 aftrek, bij 7 heats 2 aftrek. Maak je dus geen zorgen wanneer een heat niet zo loopt als je gedacht had. Er wordt gevaren op Slalom-materiaal (Board max 85 cm breed, zeilmaat max 9,0). Neem in ieder geval wel je andere (formula, race) materiaal mee. Wanneer de windomstandigheden te weinig zijn voor een slalomwedstrijd kan de wedstrijdleiding besluiten om de materiaal restrictie te laten vervallen om zodoende toch een uitslag te krijgen. Houdt er rekening mee dat Makkum ondiep is! Er wordt pas gestart als er 'planeeromstandigheden' zijn.

Inschrijven

Je kunt je eenvoudig via de site inschrijven via de tab 'inschrijven'. We hebben twee aparte inschrijfformullieren gemaakt voor de windsurfwedstrijden en voor de SUP wedstrijd en clinics.
Zodra je inschrijving binnen is zullen we deze aan je bevestigen. In deze bevestigingsmail vind je de betalingsinfo en het voorlopige programma.

Deelnemen aan de Real Trip kost voor kids tot en met 12 jaar € 10,00 bij voorinschrijving, de overige klasses kosten € 25,00 bij voorinschrijving. Op de dag zelf betalen kids € 15,00 en de overige klassen € 30,00. We vragen € 10,00 borg voor de westrijdlycra, graag dit gepast op bij de inschrijving betalen. Uiteraard krijg je bij het retourneren van de lycra de borg weer terug.

Je krijgt hiervoor een Goodiebag met o.a. een Real Trip event t-shirt gesponsord door Billabong, 1x een diner op zaterdagavond en een lootje voor de Tombola.

Op zaterdag sluiten we de eerste wedstrijddag af met de befaamde Real Trip Party. Ook dit jaar weer met medewerking van PartyRock DJ!

Meer informatie vind je op http://www.naishsup.nl/realtrip

 

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.