alt

De Conny van Rietschoten Trofee, de meest prestigieuze zeilprijs die Nederland kent. De trofee is vernoemd naar één van de grote zeilers die ons land heeft voortgebracht; de heer Conny (Cornelis) van Rietschoten die zowel in 1977/1978 als in 1981/1982 de zwaarste zeilrace ter wereld, de Whitbread Round the World Race (nu de Volvo Ocean Race) won.

Ons Nederlands talent Dorian van Rijsselberge wist een nominatie voor deze prijs binnen te halen. Hij heeft zijn nominatie te danken aan het winnen van de ISAF World Cup overall jaarprijs en natuurlijk het Olympisch Test Event. 17 november wordt tijdens een feestelijke prijsuitreiking bekend gemaakt of Dorian de winnaar is van deze trofee.

 

alt

 

Watersporters en belangstellenden uit het hele land werden uitgenodigd om namen in te zenden van zeilers of windsurfers aan wie zij de Trofee zouden willen geven. Belangrijk daarbij is dat ze omschrijven waarom juist hun voorgedragen zeil(st)er/windsurf(st)er moet winnen.

Er zijn vier categorieën waarin voordracht kon worden gedaan;

-> Jeugdzeilen/surfen
-> Wedstrijdzeilen Nationale Klasse
-> Zeezeilen
-> Internationaal en Olympisch zeilen/surfen

Dorian deed mee in de laatst genoemde categorie; Internationaal en Olympisch zeilen/surfen. Nadat alle namen en gegevens bekend waren werd al snel duidelijk wie in elke categorie de genomineerden waren. Uit elke categorie kiest de Jury de uiteindelijke winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee. Het zou natuurlijk een eer zijn voor Dorian en alle windsurfers als Dorian de uiteindelijke winnaar is in zijn categorie!

 

 

 

Bron: van Rietschoten Trofee

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.