fotos marc 6-12-2012 061Vanaf het seizoen 2012 wordt het SurfersGroup windsurfteam versterkt met twee toptalenten uit de Nederlandse windsurfcompetitie: Marc van Santen en Daan Meily.


Marc van Santen, NED-211, gaat SurfersGroup en Lorch Boards vertegenwoordigen in de slalom, freestyle en formula competitie. Marc wordt officieel team rider van Lorch Boards en zal zowel in Nederland als ook internationaal aan wedstrijden deelnemen, waarin hij met Basti Kördel het jonge team vormt dat de komende jaren voor Lorch Boards furore zal maken.

 

Daan Meily, NED-84, gaat het komende jaar SurfersGroup en Gun Sails vertegenwoordigen in de slalom competitie in binnen en buitenland en bij de WK Raceboard U20. Daan wordt officieel Teamrider bij Gun Sails.

 

Marc en Daan komen beiden uit het talentenplan van het Nederlandse watersportverbond. Daan heeft 4 jaar in de Technoklasse nationaal en internationaal met de top meegevaren. Marc heeft al een sportieve carrière achter zich op in de Technoklasse en de Olympische RSX klasse.

 

Voor Marc is het een moeilijke beslissing geweest om afscheid te nemen van de RSX. Na succesvolle jaren in de Technoklasse met NK titels in de U15 en de U17 klasse, heeft hij de overstap gemaakt naar de RSX waar hij een eerste plaats met de RSX 8.5 en kwalificatie bij de MGB voor de RSX wist te behalen. Marc kijkt nu vooruit en gaat zich verder ontwikkelen en een allround topper worden; daar gaat hij 100% voor.

 

Daan heeft het afgelopen seizoen al de overstap van de Technoklasse naar slalom klasse gemaakt. Hij is dit jaar op de 3e plaats geëindigd bij de NK Slalom Youth U20 en op de 16e plaats in het eindklassement bij de men in de goldfleet. Voor het sportieve jaar 2012 en daarna heeft hij grote ambities en de motivatie om te winnen.

 

Den Haag 15 december 2011

Ton van Lingen, Team manager SurfersGroup windsurfteam

SurfersGroup produceert in Nederland windsurfplanken en rig accessoires. SurfersGroup is een onderneming van Ton Trading International, de importeur van Lorch Boards en agent van Jimmy Lewis voor Nederland en België.

 

Daan met zijn nieuwe spullen:

Daan

  

 

 

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.