Normaal glijden surfclubs ergens in November weg in een diepe winterslaap. Bij de club in Leidschendam is dat meestal niet anders, maar dit jaar zijn ze opeens wakker geschrokken door de komst van Het Glazen Huis van 3FM dat voor de actie Serious Request in Leiden is neergezet.

Als onderdeel van Watersportvereniging Leidschendam en Omstreken was de Surfclub overtuigd dat ze, nu Het Glazen Huis ongeveer om de hoek stond, een steentje moesten bijdragen. Als dat besloten is komt al snel de volgende vraag op: Wat kan een surfclub eigenlijk aanbieden? Iets waar je goed in bent en iets waarmee je een ander blij maakt. Dan kom je bij WV Leidschendam al snel uit bij windsurfles en dat is het dan ook geworden.
 

De club biedt op de veiling van Serious Request een Starterscursus van drie uur voor twee personen aan. Die cursus zal op een geschikt moment in het voorjaar worden gegeven. De club zorgt dan voor het materiaal, inclusief een pak.

Ze hebben hun eigen (voormalig en misschien weer aanstaand) kampioen, Marc van Santen, bereid gevonden om de cursus te geven. Marc kaapte bij de Mission XL dit jaar de 1e prijs bij de mannen weg voor de neus van de concurrentie, hij kan goed surfen, maar bovendien kan hij ook goed surfles geven. In Leidschendam en omstreken varen al heel wat surfers rond die het windsurfen van Marc hebben geleerd.

Als de cursus is afgelopen heeft Nederland er naar aller waarschijnlijkheid weer twee enthousiaste surfers bij.... en is er een leuk bedrag overgemaakt naar de Moeders in Oorlogsgebieden, waar Serious Request dit jaar om draait.

Voel jij je ook geroepen om aan deze actie mee te doen? Bieden kan op Ebay, en wie weet, misschien krijgt een van jouw vrienden of familie wel les van voormalig wereldkampioen; Marc van Santen!


Met dank aan Huug.



Reacties

  

 

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.