Persbericht NK windsurf 14 & 15 april Lelystad


Dit weekeinde vond in Lelystad een stop van het Mazda NK windsurf plaats. De NK windsurftour bestaat uit 5 stops waarbij het overall klassement geldt voor het uiteindelijke Nederlandse Kampioenschap Windsurf.

 

De stop in Lelystad is de eerste uit de tour. Op de Houtribdijk tegenover de Batavia haven verzamelde de windsurfers zich  voor de wedstrijden.  Op de zaterdag werd er gevaren in de race discipline Formula. Op dit onderdeel toonde de oud wereldkampioen en oud Olympisch deelnemer Casper Bouman zich het sterkst. Hij won twee van de drie races. De huidige titelhouder Dennis Littel won de laatste race en werd daarmee tweede van het weekeinde.  De derde plaats was voor Teade de Jong.  

 

Op zondag werd er gevaren in de race discipline Slalom. Dankzij veel wind werden dit zeer spectaculaire races. De zon liet zich helaas niet zoveel zien waardoor het een stuk kouder en dus zwaarder werd voor de deelnemers. Na twee slopende eliminaties was het Adriaan van Rijsselberghe die er met de overwinning vandoor ging. Tweede werd Jordy Vonk, een knappe prestatie aangezien hij nog voor de junioren vaart. Teade de jong bleek dit weekeinde zeer constant en pakte ook op dit onderdeel de derde plaats.

 

 

 

De top3 Formula:

1. Casper Bouman

2. Dennis Littel

3. Teade de Jong

 

De top3 Slalom:

1. Adriaan van Rijsselberge

2. Jordy Vonk

3. Teade de Jong

 

 

 

 

 

Op 5 en 6 mei zal de Mazda NK Windsurf tour verder gaan op de Brouwersdam.


Bron: www.nkwindsurf.nl


Reacties

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.