Joost Kind forumlid van de maand!

 

Het forumlid van de maand is een persoon die zich de afgelopen periode op een bijzondere manier heeft onderscheiden in de windsurfsport. Dit forumlid heeft iets gepresteerd waar andere forumleden een voorbeeld aan kunnen nemen, of zich op uitstekende wijze heeft ingezet voor de promotie van de windsurfsport.

 

 

 

Het is 17 April 2012 15.21 uur en Joost schrijft het volgende:

"Dat ik het hier ooit over zou gaan hebben: stoppen met windsurfen. Dit voorjaar heb ik met pijn in mijn hart besloten om mijn surfset te koop te zetten. Reden: Ik ben te slecht gaan zien om nog veilig over het water te speren. Ik had nog de stille hoop dat het zou opknappen met mijn zicht. Helaas is dat niet gebeurd. Jammer, ik heb de dertig jaar net niet vol gemaakt. Toch blijf ik af en toe denken over een mogelijkheid om te kunnen windsurfen, al is het maar een keer per jaar. Weer even dat ultieme gevoel beleven....."

 

Nooit had Joost kunnen vermoeden wat een reacties zijn topic zou oproepen onder de forumleden van Windsurfing.nl! Toen Joost na een paar dagen eens keek of er al iemand op zijn topic had gereageerd, wist hij niet wat hij zag...Er werden plannen gesmeed om met Joost op een tandem te gaan surfen, vrijwilligers meldden zich aan. Telstar stelde het materiaal beschikbaar en iedereen was vastberaden: Joost gaat weer windsurfen!!

 

25 mei 2012 was het zover: Joost stond weer op de plank!!

 

"Steven haalde me vanmorgen op van station Ermelo. Echt leuk om hem te ontmoeten. We zijn naar Eric Wind van Telstar gereden. De F2 werd klaar gelegd en twee north natural (?) zeilen van 7.3m2 erbij gepakt, een met en een zonder cambers en er werd een vin van 37 cm onder de f2 geschroefd. Een zwaard heeft het board niet. Ik vond het best spannend, vroeg me af of het wel zou lukken. Zou ik het gevoel nog hebben na al die tijd? En zou ik na een paar runs niet compleet gesloopt zijn? Hoe zou zo tandem surfen? En hoe zou mijn oog het ondergaan, ik moet eigenlijk iedere 10 minuten druppelen, op het water wordt dat lastig.
De achterste man is in cortrol dus Steven stond achterop. Met een beachstart vertrokken we eigenlijk verrassend eenvoudig. Al gauw planeerde we en ik hoorde van Steven dat we mooi bleven door planeren als anderen stil vielen. We zijn steeds afgestapt om te keren. We raakte steeds meer op elkaar ingespeeld wat we vooral merkten met het op- en afstappen maar ook met het surfen zelf. Ik vond het wel wat zoeken naar de juiste trim. Het dichttrekken van het zeil kon ik als voorste man niet onbeperkt, dan kwam ik tegen Steven's zeil aan. Gevoelsmatig leek het Voor de snelheid beter als er wat ruimte zat tussen de twee zeilen. Ik heb geprobeerd het zeil wat rechter op te varen maar ik ben gewend nogal te gaan hangen in vlagen ontdekte ik vandaag. We zijn even gestopt voor een koffie pauze. Steven had zijn gps mee en we bleken dik 40km/h als top gehaald te hebben. Niet slecht voor een eerste keer toch? Ik vond het echt genieten om, met dit heerlijke weer en deze wind, weer over het water te speren. Ik heb een paar keer mijn ogen dicht gedaan. Een mooie ervaring. Na de lunch heeft Steven de GoPro van Armand op de mast gezet. De wind was nog wat toegenomen, iets dat niet gezegd kon worden over mijn armkracht helaas. Ik ben benieuwd naar de beelden. We hebben nog een paar runs gevaren maar toen was het bij mij helemaal op. Steven heeft me bijzonder attent begeleid, zowel op het water als op het land.

 

Bedankt Steven voor deze topdag en Eric (en de jongens) van Telstar natuurlijk ook.
Wat een dag !


N.b. mijn oog heeft er niet onder geleden, niet onbelangrijk."

 

[vimeo]43126255[/vimeo]

 

 

23 Juni 2012 stond Joost alweer voor de tweede keer op de tandem!


"Via facebook heb ik afgelopen week gepolst of het zaterdag 23-6 wat kan worden qua wind om weer te gaan tandemmen. Daar wordt enthousiast op gereageerd, door Wndmill, Veerboot, Christiaan1111 en Jedveder voor Horst en ook door Gerrit (forumnaam...?) voor de Gouwzee. Er worden plannen gemaakt en ik ga met diverse mensen het water op bij Strand Horst. Van Christiaan hoor ik dat Martin ook nog komt mee tandemmen. Wat een feest! Alleen: hoe ga ik dit volhouden? De verwachtingen blijven goed en Windmill beldt vrijdagavond dat het zaterdag gaat gebeuren! Zaterdagmorgen 9 uur pikt hij me op. Leuk om hem te ontmoeten. Je kan wel raden waar het vooral over gaat op weg naar Horst. Bij het Telstar centrum halen we de tandem uit het rek. Windmill heeft vaker op een tandem gesurft en ik ben benieuwd wat hij voor tips en trucs heeft. Hij kiest een maatje kleiner, 6,6 (NS Natural) voor het voorste zeil en het achterste een 7.2 (Ns iets met C..?). Eric Wind raadt een grote wiervin aan, niet diep (30 cm) maar wel een groot oppervlak, merk ...? Het is even wennen met opstappen en afstappen. We varen een paar rakken. Ik zet de giek wat hoger en Windmill stelt voor om mijn trapeze lijnen dichter bij elkaar te zetten. Hierdoor kan ik het zeil stiller houden. Hij ziet ook dat ik mijn armen gebogen houd. Probeer ze gestrekter te houden waardoor je het zeil rechterop kan varen. Het is wat vlagerig. In de vlagen gaan we al gauw boven de 40km/h. We gaan naar de kant en Jos haalt de GoPro op bij Armand. Gaaf dat we hem weer mogen lenen. Ik ontmoet dan ook Veerboot, die straks met me meegaat. Leuk om ook hem te zien.
Als we weer het wat op gaan krijg ik nog een tip: zeil niet te dicht trekken met downwind runs. Laat het zeil het werk doen. In de vlagen waait het best hard en ik ben bij dat ik een 6.6 heb en geen 7.2. Als we downwind gaan zegt Windmill: Vasthouden!!! Dat doe ik. Ik heb het gevoel dat het op het randje is maar ik blijf staan. Na een paar runs boven in de 40 passeren we de voor ons magische 50 km/h grens! Dat zo'n groot apparaat zo hard wil, Kicken!!! Tot mijn verbazing begin ik vooral mijn benen te voelen, mijn armen ook wel maar minder dan anders. Het waait iets minder maar we maken nog een paar leuke rakken. Dan is het USM tijd voor windmill en ik kan even lekker gaan chillen op de kant, dat heb ik wel nodig!
Veerboot heeft intussen een PR gevaren, mooi meegenomen voor de USM. Hij heeft zin om het tandemmen uit te proberen. Als we het water op gaan is hij na een paar meter al heel enthousiast. Na iedere run die we maken kijkt hij op zijn gps. Het doel wordt bijgesteld: 40km/h. We beginnen met 28, dan een paar 30-ers en in een goeie vlaag staat hij op de teller: 40km/h!
Ook Veerboot is overtuigd dat tandemsurfen leuk is. Hij gaat nog even het water op voor de usm, jedveder komt nog even langs en dan kruisen we de tandem naar Telstar terug.
Wat ik nog vergeten ben is dat Veerboot me na afloop naar Almere heeft teruggebracht! Bijzonder vind ik ook zeker dat zowel Windmill als Veerboot me er regelmatig op het water aan helpen herinneren, dat ik mijn oog moet druppelen. Wat een zorgzaamheid, top heren! Door het intense beleven van het surfen vergeet ik dat zo maar...


Wat een super dag! Bedankt Jos, Aart en Eric (Telstar)!
My dream come true!


N.b.Ook bedankt voor alle leuke en meelevende reacties :D  ..."

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dy1rO6iQcFs[/youtube]

 

 

Joost is een voorbeeld voor ons windsurfers op het gebied van wilskracht en doorzettingsvermogen, ondanks zijn beperking (gezichtsvermogen) is er toch een mogelijkheid gevonden om hem te laten genieten van deze geweldige sport, dankzij de inzet van verschillende forumleden!

 

Dit mooie gebeuren is een voorbeeld van hoe windsurfers met elkaar om gaan, hoe een ieder bereid is om een stapje extra te zetten voor degenen die dat niet kunnen en hoe sport kan verbroederen. Joost is degene die dit in beweging heeft gezet; Hij had zijn spulllen al te koop staan, maar toen hij zijn frustratie van zich afschreef en aangaf eigenlijk helemaal niet te willen stoppen, kwamen er gelijk geweldige initiatieven op gang....

 

 

 Lees hier het volledige topic: http://forum.windsurfing.nl/viewtopic.php?f=11&t=13875879

 

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.