Next Level Windsurfclinic 6 en 7 oktober in Zeeland en 20 en 21 oktober op het Amstelmeer featuring Paul Zeper en Niek van der Linde.


Paul is één van de beste freestylers van Nederland, doet regelmatig een World Cup mee een zat afgelopen winter (en de herfst en het voorjaar trouwens ook..) op Maui om daar stage te lopen bij zijn zeilensponsor (Hot Sails). Daarnaast heeft Paul ook nog eens veel lesgeef ervaring (vooral opgedaan op Curacao).

 

Niek kon vroeger ook heel goed freestylen, maar tegenwoordig heten die zelfde moves freeride... Daarnaast geeft hij al 14 jaar zeer veel windsurfles en heeft hij 9 jaar zijn eigen windsurfschool.

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen staat ze te trappelen om jouw brandende windsurf vragen te beantwoorden en je te helpen met al je moves die je wilt leren.

 

Of je doel nu het aanleren van een waterstart is of het aanleren van een forward loop, het gaat altijd om het oefenen van de move en daarna het analyseren van wat er goed en fout ging tijdens de uitvoering. Tenminste als je echt wat wilt leren! En dat is waar ik je tijdens een clinic mee ga helpen! De juiste doelen stellen en analyseren!

We beginnen elke clinic met het stellen van doelen (welke moves wil je leren). Daarna volgt een methodische uitleg (hoe gaan we deze move opbouwen) en een technische uitleg (hoe voer je de move uit). Op het water worden de moves door de instructeur geanalyseerd en er volgt feedback. Hierdoor blijf je niet bij dezelfde fout 'steken', maar wordt er vooruitgang geboekt.

 

Logische verhaal zou je zeggen, maar waarin gaan de 'Next Level Windsurf Clinics' dan verder dan alle andere clinics?

We gaan de moves nog meer oefenen op de simulator op de kant. Klinkt op het eerste gezicht misschien onlogisch, want windsurfen leer je op het water toch? Niet helemaal.... Omdat de windsurfmoves (bijvoorbeeld een gijp) gecompliceerde moves zijn waarbij je veel tegelijk moet doen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk bewegingen geautomatiseerd worden. Dit zorgt voor 'muscle memory', zodat je op het water kan nadenken over andere zaken! Een ander voordeel is dat je op de simulator de moves 'per minuut vaker kan oefenen'!

Behalve dat een instructeur zegt wat je goed en fout doet, is het ook belangrijk dat je het zelf ziet! Vandaar dus dat ik veel foto's schiet, die daarna met de hele groep geanalyseerd worden voor dat we weer het water op gaan.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je het 'ideale plaatje' goed in je hoofd hebt. Vandaar dat ik van de meest gevraagde moves foto sequences in de computer heb staan, zodat je precies kan zien hoe de move uitgevoerd moet worden.

 

Maar wees niet bang, het motto blijft: surfen, surfen, surfen tot je er bij neervalt!

 

Meer info op www.leerwindsurfen.nl

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.