WK Techno actie in Medemblik

Na het waanzinnige Wereldkampioenschap Techno293 afgelopen zomer in Nederland, zijn de ogen van jeugdsurfers over heel Europa nu gericht op de Europese Kampioenschappen in het Spaanse Murcia.


Wereldkampioenschap

In Medemblik streden 340 jeugdsurfers uit 26 landen op de Bic Techno om de wereldtitels in vier verschillende leeftijdscategorieen. Na een zeer spannend kampioenschap op het Ijsselmeer onder zeer zomerse omstandigheden, werden de podiumplaatsen uiteindelijk ingenomen door Spaanse, Italiaanse en Israelische surfers.

 

Dagelijkse video reportages van het Wereldkampioenschap Techno293 in Medemblik zijn nog steeds terug te kijken via

 

http://www.techno293.org/page0150v01.htm


Europees Kampioenschap

De grootste windsurfklasse van dit moment blijft maar verder doorgroeien. De Techno293 jeugdklasse staat aan de vooravond van wederom een gigantisch continentaal kampioenschap. Meer dan 200 voorinschrijvingen heeft de Spaanse organisatie inmiddels al ontvangen.

 

De Nederlandse jeugdsurfers kijken uit naar een nieuw spannend kampioenschap, ze hopen tegelijkertijd ook hun resultaten van het WK nog verder te kunnen verbeteren.

Het complete Nederlandse team dat afreist naar Spanje bestaat uit bijna 15 surfers. Het team wordt gevormd door de kersverse U15 en U17 trainingsselecties, versterkt met surfers die nog graag een kampioenschap in zomerse temperaturen varen voordat de winter in Nederland echt z’n intrede doet.

 

Het Europees Kampioenschap Techno293 gaat van start op 21 oktober. Op zaterdag 27 oktober zijn de nieuwe Europese kampioenen bekend. Volg het evenement live via http://www.techno293.org/page0151v01.htm en het Nederlandse team via www.technotalents.nl

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.