Kiran Badloe

Kiran Badloe wint medalrace en eindigt op 3e plaats tijdens de Trofeo Princesa Sofia - ISAF World Cup Mallorca.

De Nederlandse RS:X Talentploeg surfers hebben zich van hun beste kant laten zien tijdens de ISAF World Cup op het Spaanse eiland Mallorca.

Olympisch gouden medaille winnaar Dorian van Rijsselberge schitterde door afwezigheid. Alle ruimte vrijlatend voor Dorian's nieuwe uitdager Kiran Badloe om zich in de schijnwerpers te varen.

Kiran Badloe voer vandaag z'n eerste medalrace ooit bij de grote mannen op de Olympische RS:X en hij zorgde meteen voor een verrassing door de medalrace te winnen. Hierdoor steeg hij nog enkele plaatsen in het klassement om voor de wereldkampioenen van 2012 en 2007 te eindigen.

Lilian de Geus maakt sinds deze winter deel uit van het High Potentials programma van het Watersportverbond. De langere en intensievere trainingsstages in de afgelopen winterperiode lijken duidelijk hun vruchten af te werpen.
Met een knappe 2e en 5e plaats in de twee medalraces van vandaag finisht ze uiteindelijk op de 6e positie in het eindklassement.

Topzeilacademie
Beide talentploeg surfers trainen aan de Topzeilacademie in Scheveningen, één van de zeven nationale topsportcentra van NOC*NSF (net als Papendal, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Heerenveen en Sittard).
Sinds 1 september 2012 is in Scheveningen de Watersportverbond Topzeilacademie van start gegaan. Een plek waar toptalenten kunnen wonen, studeren en trainen op een steenworp afstand van het strand en alle belangrijke trainingsfaciliteiten vlak bij elkaar liggen.

De volgende wedstrijd in de agenda van de RS:X talenten is de ISAF World Cup in het Franse Hyères. Aankomende zomer kunnen de Talentploeg surfers een uitnodiging voor de Delta Lloyd Kernploeg verdienen als ze hun topprestatie herhalen tijdens het Europees Kampioenschap in Brest.

Uitslagen Trofeo Pricesa Sophia - ISAF World Cup Palma de Mallorca

RS:X Heren
1. Ivan Pastor Lafuente (ESP)
2. Toni Wilhelm (GER)
3. Kiran Badloe (NED)

RS:X Dames
1. Flavia Tartgalini (ITA)
2. Bryony Shaw (GBR)
3. Moana Delle (GER)
6. Lilian de Geus (NED)
11. Esther de Geus (NED)
17. Sara Wennekes (NED)

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.