North Sea Cup start Wimereux

Nederlandse Bic Techno jeugdsurfers oppermachtig tijdens North Sea Cup 2013. Oranje gekleurde podia in 3 verschillende leeftijdscategorieën.

Lars van Someren, Isis Hoekstra en Ian Versluis winnen de North Sea Cup serie 2013 in respectievelijk de U17 jongens, U17 meisjes en de U15 divisies.

North Sea Cup serie
De internationale competitie van drie North Sea Cup wedstrijden in Belgie, Engeland en Frankrijk werd dit jaar gedomineerd door de aanstormende talenten uit Nederland. De 70 concurrenten uit Belgie, Engeland en Frankrijk hadden weinig in te brengen tegen de sportieve overmacht van het Nederlandse team.

wimereux-boei-lars-van-someren

Toonaangevend
Tijdens de eerste etappe in Oostende waren veel Nederlanders nog afwezig ter voorbereiding op het ONK Jeugd in Workum, bij de volgende stop in het Engelse Herne Bay zette het Nederlandse team alvast de toon. Om vervolgens bij de finale in het Franse Wimereux de overwinning naar zich toe te trekken.

De nog maar 14 jarige Lars van Someren en Sil Hoekstra bestegen in Herne Bay en Wimereux het podium op de 1e en 2e treden bij de jongens t/m 16 jaar. Wat uiteindelijk genoeg was om zelfs op de bovenste twee treden te finishen in het overall klassement.

Sil Hoekstra op weg naar een heat overwinning

Uitslagen North Sea Cup serie na 3 evenementen

U17 Jongens
1. Lars van Someren (NED)
2. Sil Hoekstra (NED)
3. Martin Bia (FRA)

U17 Meisjes
1. Isis Hoekstra (NED)
2. Marine Herkt (FRA)
3. Aimée van 't Hoff (NED)

U15 Overall
1. Ian Versluis (NED)
2. Jim van Someren (NED)
3. Adrien Rigaut (FRA)

De volledige uitslagen zijn terug te vinden via http://www.ffvoile.fr.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.