Zondag 23 juni heeft er eindelijk weer een Wave evenement in Nederland plaatsgevonden. De omstandigheden waren goed met ZW 6 en mooie golven.

De Fanatic Wave Cup is een wedstrijd voor alle "Guys and Girls" die zin hebben in een wavewedstrijd. Er kan als TEAM van 3 of 4 personen worden ingeschreven. Op basis van de individuele ranking wordt de teamranking bepaald. De beste 3 teams vallen in de prijzen en de beste 3 heren en 3 dames krijgen ook de volle aandacht.

6 Teams streden om de titel. Met deelnemers van 14 tot zelfs 53 jaar was het deelnemersveld erg gevarieerd. Verder krikte World Cup-topper Pieter Bijl het gemiddelde niveau behoorlijk omhoog.

Nadat alle deelnemers 2 of 3 heats hadden gevaren, werd aansluitend de ranking opgemaakt. Team Fanatics, Angulo en Starboard zaten in de finale. De Fanatic Ladies, Opa 1 en Opa 2 zaten in de loser finale.

In de finale vertegenwoordigde Pieter Bijl 'team Angulo'; Collin Ansink 'team Fanatics' en Pieter Zwanenburg 'team Starboard'. In deze spannende finale heeft Colin Ansink van 'Team Fanatics' de eerste prijs naar binnen weten te sleuren.

De uitslagen van de finales:
1. Team Fanatics
2. Team Angulo
3. Team Starboard
4. Team Fanatic Wave Ladies (and Guys)
5. Team Opa 2
6. Team Opa 1

Na de finale werd er nog een supersession gevaren. Deze werd door de jongste deelnemer Stephan vd Weel gewonnen.

De Cup werd afgesloten met een heerlijke BBQ.

Foto's van de Fanatic Wave Cup 2013 zijn te zien op de Facebookpagina van Fanatic Wave Cup.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.