Nog een paar dagen en dan is het zover, de start van de eerste Dunkerbeck GPS Speed Challenge. Deze eerste wedstrijd zal plaatsvinden op Fuerteventura, op de spot Matas Blancas.

De Dunkerbeck GPS Speed Challenge is opgezet door Bjorn Dunkerbeck met als doel meer windsurfers te betrekken bij het speedsurfen. Dit in de vorm van een Pro-Am event, dus zowel Pro's als Amateurs kunnen aan dit event meedoen. Het event staat open voor alle leeftijden en de materiaalkeuze is vrij. Het ultieme doel voor een ieder is harder gaan en je PR verbreken. 

Iedere deelnemer kan zijn gemiddelde snelheden opnemen met GPS en er wordt gestreden om de beste gemiddelde snelheid op zowel 250 als 500 meter. Het event wordt hierbij ondersteund door de GP3S crew.

De Dunkerbeck GPS Speed Challenge zal bestaan uit meerdere events op de beste speedlocaties ter wereld en uiteindelijk zal de snelste rider tot ISWC European Speed Champion gekroond worden!

 

Ondanks dat het een GPS-event is, is er voor de overzichtelijkheid een baan uitgezet die is afgebakend met boeien.

 

Het evenement:

Het evenement is bestaat uit verschillende klassementen waarbij in elke categorie om de prijzen wordt gestreden. Zo zijn er bijvoorbeeld Vader & zoon, snelste koppel en verschillende leeftijdsgroepen.

10-12 jaar (Bjorn Dunkerbeck's zoon, Liam doet hier aan mee)

12-14 jaar

14-16 jaar

16-18 jaar

onder 21 jaar

30-40 jaar

40-50 jaar

50-60 jaar

60-70 jaar

Dunkerbeck Speed Challenge

Liam is al hard aan het trainen

 

Locatie:

De eventlocatie ligt iets noord van Sotavento, de beroemde spot waar al veel PWA en Speedevents zijn georganiseerd. Matas Blancas staat bekend om zijn vlakke en supersnelle omstandigheden. 's Zomers komt de wind hier altijd goed door, dus de organisatie heeft alle vertrouwen in goede wind tijdens het event.

Mochten er onverhoopt toch lichtweer dagen zijn dan zullen er longdistance races worden georganiseerd, dus er is altijd iets te doen voor iedereen.

 

Dunkerbeck Speed Challenge

 Bjorn Dunkerbeck test de strip even...

 

Dunkerbeck Speed Challenge

Zelfs met swell uit het oosten is de strip supervlak volgens Bjorn

 

Deelnemers: 

Vier van de snelste surfers ter wereld zullen sowieso aanwezig zijn en inmiddels hebben al meerdere topriders toegezegd mee te doen aan dit event. Het mooie is dat je jezelf als amateur direct kan meten aan hun prestaties.

Anders Bringdal (51.99) 250m AVG GPS 

Bjorn Dunkerbeck (52.43)

Jurjen van der Noord (52.48)

Zara Davis (46.12)

Kanttekening hierbij is dat bovenstaande snelheden in Luderitz behaald zijn. In deze baai zal de snelheid naar verwachting rond de 40-45 knots liggen.

Dunkerbeck Speed Challenge

 Jurjen aan het trainen op de spot Poepegat

 

Toekomst: 

Er zijn al gesprekken geweest met mensen die geinteresseerd zijn om de Dunkerbeck GPS Speed Challenge te organiseren in hun eigen land. Het is zelfs mogelijk dat er dit jaar nog een vervolg komt op dit eerste event.

Het vervolgplan is om in 2015 drie events te doen en in 2016 zelfs vijf events! In samenwerking met Red Bull zullen deze events opgezet worden, met op elk continent een event. Zodoende heeft iedereen de kans om mee te doen aan deze Worldtour.

 

Event volgen?

De Dunkerbeck GPS Speed Challenge is onder andere te volgen via GP3S, Facebook en natuurlijk de Eventwebsite.

http://www.gps-speedsurfing.com/default.aspx?mnu=event&val=333

https://www.facebook.com/DunkerbeckGPSspeedchallenge

http://www.dunkerbeck.com/dunkerbeck-gps-speed-challenge/

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.