DGPSJurjen1

Van 8 tot en met 13 juni vond in Fuerteventura de eerste Dunkerbeck GPS Speed Challenge plaats. Van amateur tot pro, iedereen mocht er aan mee doen. De snelheden (gemiddelde 5 x 10 seconden) varieerden tussen de 37 en 75 km/uur.

Bjorn Dunkerbeck won het event met een fantastische eind score, gevolgd door Jurjen van der Noord (NED 55). Op de derde plek eindigde Anders Bringdal. Serge Beumer (NED 808) eindigde op de 4e plaats.

Windsurfing.nl heeft Jurjen van der Noord geïnterviewd over zijn prestatie tijdens het evenement.

Windsurfing.nl: Had je verwacht dat je in de top 3 zou eindigen?
Ik had gehoopt dat het zou lukken, maar niet verwacht. Op Dunkerbeck en Anders na wist ik nog niet wie de andere concurrenten zouden worden. Het is voor mij ook een ander spelletje dan op het Luderitz kanaal, waar ik wel mee kan doen met de top.

Windsurfing.nl: Hoe had je jezelf voorbereid op het event?
Slecht, heel slecht. Wegens drukte heb ik de afgelopen tijd weinig kunnen windsurfen en sporten. Ondanks dat, ben ik toch heel tevreden met het resultaat. Gelukkig heb ik veel ervaring met het materiaal.

Windsurfing.nl: Hoe waren de omstandigheden waarin gevaren moest worden?
Het waren lastige omstandigheden. De wind varieerde gedurende de dag. In tegenstelling tot wat ik had verwacht waaide het rond het middag uur het krachtigst. De richting was ook niet stabiel. Soms ook nog hoge golven. Deze omstandigheden maakte het zeker niet makkelijk.

Windsurfing.nl: Met welk materiaal heb je gevaren?
Mistral 55 speed in combinatie met de 7.0 en 7.8 Severne Reflex 5. Verder heb ik ook nog gebruik gemaakt van de Mistral 47 speed in combinatie met de 7.0 Severne Reflex 5. Over het algemeen vaar ik ongeveer één vierkante meter groter dan de rest. Vaar graag overpowered.

Windsurfing.nl: Als er weer een Dunkerbeck GPS Speed Challenge plaats vind. Ben je dan weer van de partij?
Absoluut! De organisatie en de locatie waren goed. Omdat de snelheid doormiddel van een GPS gemeten wordt is het een toegankelijk evenement. De volgende keer wil ik wel beter voorbereid aan de start verschijnen.

Windsurfing.nl: 'Jurjen, bedankt voor de medewerking aan het interview'.

Tot slot nog wat beelden van het event.

Links:

The official ranking

Dunkerbeck GPS Speedchallenge 
Jurjen van der Noord  

reacties button

Foto credits: Facebook Jurjen van der Noord

 

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.