Onlangs werden de gecombineerde Europese Kampioenschappen voor de Olympische RS:X in het Turkse Cesme, nabij Alacati georganiseerd. Het jonge Nederlandse team van getalenteerde surfers sleepte opvallend veel prijzen in de wacht. Met podiumplaatsen voor Isis Hoekstra, Sam Wennekes en Kiran Badloe. Het Europees Kampioenschap en Europees Jeugd Kampioenschap RS:X zijn spectaculair tot een einde gekomen. 

Extreem harde wind hield de deelnemers op de voorlaatste wedstrijddag aan de kant. Op de laatste finale dag lukte het de organisatie alleen om de allesbeslissende Medalraces voor de Heren en de Dames te varen. Na de finish van de dames was de wind opnieuw weer extreem toegenomen dat de Medalraces voor de Jeugd kampioenschappen niet meer gevaren konden worden.

Jong Nederlands team

Het jonge Nederlandse team op de RS:X heeft uitstekend van zich doen spreken. Meest aansprekende resultaat is natuurlijk de bronzen medaille voor Isis Hoekstra op het EJK RS:X.

Na een zeer stabiele serie in de zeer winderige omstandigheden, werd de gelijke punten stand met de Russische nummer vier in het voordeel van Isis beslecht vanwege haar betere aftrekresultaat.

Sara Wennekes volgt knap op de 5e plaats. Sara is inmiddels afgereisd naar het Portugese Tavira om Nederland te vertegenwoordigen op het ISAF WJK.

Bij de jongens tot en met 19 jaar is er ook een officieel klassement voor de allerjongste debutanten op de RS:X. Sam Wennekes eindigt op een 20e plaats in het overall klassement, maar mag toch nog even op het podium komen voor z'n 3e plaats in het U17 jongens klassement.

 

Senioren

Ook Kiran Badloe deed het niet onverdienstelijk. Net als vorig jaar wordt hij opnieuw 10e overall op het Europees Kampioenschap RS:X. Als bonus eindigde Kiran ook nog als de een na beste U21 surfer in het zeer sterke mannen veld. Delta Lloyd Kernploeg surfster Lilian de Geus ging het evenement moeizaam van start, maar ze sloot het evenement af met een zeer knappe 2e plaats in de Medalrace.

Voor meer informatie, uitslagen en foto's surf je naar http://www.rs-xeurope2014.com/ of de website van het Watersportverbond.

 

Uitslagen

RS:X Meisjes (28 deelnemers)

3. Isis Hoekstra

5. Sara Wennekes

15. Jolijn ten Bos

 

RS:X Jongens (67 deelnemers)

20. Sam Wennekes (3e U17)

29. Sil Hoekstra (6e U17)

33. Max van der Storm

 

RS:X Heren (81 deelnemers)

10. Kiran Badloe (2e U21)

35. Matthijs van 't Hoff (8e U21)

 

RS:X Dames (52 dames)

10. Lilian de Geus

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.