Van 5 tot en met 7 september konden de freestyle, jump en slalom toppers hun vaardigheden in een stadion aan duizenden toeschouwers laten zien. Maarliefst 34 enorme ventilatoren, een bad van 90 meter lang en 33 meter breed zorgde voor een bijzondere windsurf locatie.

Voor de 16 jarige Freestyle windsurfster Maaike Huvermann (H-108) was het meedoen aan een indoor PWA een droom die is uitgekomen. Ze liet prachtige moves zien die haar naar een 3e plaats hebben gebracht tijdens de PWA Freestyle Women in Warsaw.

Windsurfing.nl heeft Maaike geïnterviewd over haar PWA indoor avontuur.

PL14Foto01

Windsurfing.nl: Wat waren de eerste gedachten toen je het stadion binnen liep?
Geweldig! Wat is dit een enorm stadion en een enorm poeltje! Een droom die uitkomt!

Windsurfing.nl: Had je verwacht kans te maken op een podium plaats?

Ja, ik wist dat het mogelijk was. De eerste plek is voor nu nog redelijk onmogelijk, omdat Sarah-Quita's niveau veel hoger ligt. Daarentegen was een 2e of 3e plaats zeker mogelijk, maar ook de kans om 4e te worden was aanwezig. Het niveau van Arrianne, Oda en ik zelf is ongeveer gelijk. Het gaat er dan dus om wie het constantste de moves kan landen en wie het beste met de spanning om kan gaan.

PL14Foto31

Windsurfing.nl: Hoe was het om voor het eerst de pool te betreden?
Ik was heel nerveus, omdat ik veel van de mannen makkelijke moves had zien crashen en bovendien zag ook de start er best lastig uit, dus heel veel zelfvertrouwen had ik niet. Gelukkig hadden veel mensen mij al tips gegeven. Verder had ik veel naar andere windsurfers gekeken om het truckje van het starten door te krijgen. Uiteindelijk ging het heel goed, het was makkelijker dan ik had verwacht en bovendien kon ik de moves in beide richtingen landen.

Windsurfing.nl: Met welk materiaal heb je gevaren?
Ik heb met mijn Starboard Flare 81 en Severne Freek 4.0 gevaren. Dit was de perfecte combinatie! Het board maakt niet veel verschil uit op zo'n kort stukje, maar zeker voor een indoor is het perfecte zeil kiezen moeilijk. De wind vlak bij de ventilatoren is 30 knopen maar downwind in het poeltje waait het nog maar 15 knopen. Met mijn 4.0 was ik een beetje overpowered dichtbij de ventilatoren waardoor ik snel goede snelheid kon maken, en had ik de perfecte power op de plek waar ik mijn moves moest inzetten.

PL14Foto4

Windsurfing.nl: In welk opzicht verschilt de vaarbeleving indoor ten opzichte van outdoor?
Het enige wat voor mij een verschil maakte is de wind. De wind is vlageriger dan normaal, het is alles of niets, maar zodra je eraan gewend bent, is het niet heel anders als outdoor varen.

Windsurfing.nl: Waarmee moet je extra rekening houden bij indoor windsurfing?
De vlagerige wind! Het is moeilijk om goede snelheid op te bouwen, daarom moet je er goed opletten dat je upwind blijft varen, hierdoor heb je betere wind en kan je goed op snelheid komen. Zodra je te snel te ver downwind gaat, ben je de wind kwijt en is het nooit meer mogelijk om op zo'n klein stukje een move te doen. 90 Meter klinkt lang maar zodra je aan het varen bent is het zo voorbij.

Windsurfing.nl bedankt Maaike Huvermann voor het interview en wenst haar veel succes met toekomstige wedstrijden.

PL14Foto5

Links:

Website Maaike Huvermann
Facebook Maaike Huvermann

Sponsoren Maaike Huvermann:

Starboard, Severne, Maui Ultra Fins, Prolimit, Zeil&Surfcentrum Brouwersdam, Urban Beach

reacties button

Fotocredits: Windpic.de en John Carter, pwaworldtour.com

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.