Doel:

Wind en golven zijn de reden dat we het water op gaan. De mooiste dagen kwamen soms totaal onverwacht en we waren erbij. De mooiste dagen zaten we soms uit het raam te dromen, terwijl we erbij konden zijn. Dit laatste is frustrerend.

Het doel van deze cursus is dat Tobias van Tellingen en Hans Kleingeld theorie en praktijk aan elkaar koppelen, zodat we leren verwachtingen op weerkaarten te vertalen naar onze eigen situatie. We leren weloverwogen risico´s nemen om een dag vrij te krijgen, of juist toch met het gezin of vrienden erop uit te gaan. We geven tools om het leven van de watersporter gemakkelijker te maken als het gaat om inplannen van onze dagen op het water.

Datum:

zaterdag 28 februari

Tijdstip: 10.00 – 17.30

Locatie: De Bilt

Kosten: 90 euro incl. eten, drinken, cursusmap

Inhoud cursus:

1. luchtdruk en wind

2. temperatuur en stabiliteit

3. wrijving

4. eenvoudige weersystemen zoals dagelijkse gang en zeewind

5. complexe weersystemen zoals de depressies, fronten en buien

6. golven en deining

7. je eigen weersverwachting

Praktijk:

Cursusonderdelen 1. t/m 4. komen in de ochtend aan bod. We ondersteunen theorie met demo’s en sluiten elk onderdeel af met een zelfstandige opdracht. Onderdelen 5. t/m 7. bevatten verdiepende theorie en herhaling. De focus verschuift zich nu naar onze situatie als watersporter, waarin we een keuzemoment hebben om een vrije dag te plannen. We sluiten de dag af met het maken van onze eigen verwachting en bediscussiëren de valkuilen en tools om de verwachting zeewaardig te maken.

Extra info:

Locatie is De Bilt, vlak bij de A28, A12, A27 en A1. We hebben een ruime en comfortabele ruimte met keuken. Voor eten en drinken wordt gezorgd. We verzorgen een uitgebreide lunch met soep, salade, eieren en een ruim assortiment beleg en drinken. We sluiten af met een drankje en een hapje. Je krijgt een cursusmap mee naar huis. Hierin zitten de praktijkopdrachten en een tool (beslisboom) die je kan helpen om je dag te plannen. Kosten ‘all in’ zijn 90 euro.

Doelgroep:

Windsurfers en kiters

Informatie en opgeven:

Tobias van Tellingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-53477587

Hans Kleingeld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-16019048

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.