Zondag 26 april heeft de 23-jarige RS:X windsurfster Lilian de Geus goud gepakt op de ISAF Sailing World Cup 2015 te Hyeres. Lilian stond voor de medalrace op kop en wist deze positie, met het winnen van de medalrace, te behouden. Met dit resultaat is zij zeker van de eindzege en hiermee ook zeker van een ticket naar Rio 2016.

Zaterdag 25 april eindigde de Geus (NED-31) in de negende race op een 25e plek, maar gezien dit haar slechtste resultaat was werd dit geschrapt. De laatste twee races voor de medalrace eindige Lilian als negentiende en negende. Met het winnen van de medalrace komt Lilian de Geus uiteindelijk als winnaar uit de bus bij de RS:X-klasse op de ISAF Sailing World Cup Hyeres.

In een niet gepubliceerd interview vroeg Windsurfing.nl aan Lilian de Geus welke doelen zij had voor aankomende periode. Hierop antwoorde ze zich te willen kwalificeren voor de Olympische Spelen 2016 te Rio. Dit was mogelijk door tijdens de World Cup te Hyeres in de top 3 te eindigen. Dit doel heeft Lilian ruim behaald.

Op de vraag wie er meer kans maakt op een gouden medaille in Rio, Dorian of Lilian, antwoorde de Geus: "Ik denk dat wij beiden kans hebben op een Gouden Medaille in Rio. Het zou leuk zijn als dat zou gebeuren."

Lilian, namens Windsurfing.nl, van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat! We wensen je veel succes en geluk toe onderweg naar, en in Rio!

Foto: RICHARD LANGDON/DELTA LLOYD KERNPLOEG

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.