Na het grote succes van vorig jaar was het afgelopen weekend tijd voor de 20ste editie van The Real Trip. Dit jaar was het evenement via de online voorinschrijving in een recordtempo uitverkocht. Een duidelijk signaal dat er veel belangstelling is voor Surf & SUP events in Nederland.

Realtrip1

De 20ste editie werd mede door de support van bijna alle surfmerken in Nederland en stevig en volwassen event. Naast de Surf & SUP actie was er meer dan genoeg te doen. Grote publiekstrekkers o.a. het optreden van meervoudig wereldkampioen BMX Freestyle Rick Koekoek, DJ Ruben Petrisie en aanwezigheid van de TomTom Bandit Actiontruck waar je uitgebreid kon testen met de nieuwe actioncam van TomTom. 

Realtrip7

Er was opvallend veel 2016 materiaal aanwezig op alle stands, een mooie gelegenheid om op de rustige uurtjes even langs de stands te lopen. Het onderdeel SUP bestond uit een leuke toertocht door het centrum van Makkum en de achtergelegen weilandgebieden en op het strand werd de finale van de Frisian SUP Challenge gehouden in de vorm van een Beach Race. De weersomstandigheden waren zaterdag hiervoor perfect !

Realtrip9

Voor de maar liefst 190 windsurfers was het zaterdag een tikje lastiger. De wind liet op zich wachten en de wedstrijdleiding besloot uiteindelijk toch om 14:00 een race te starten. Een zeer groot deel van de deelnemers had moeite met het gebrek aan wind (rond de 10 knots) en hierdoor werd het extreem lastig om de geplande route goed af te ronden. Opvallend waren wel de goede prestaties van de jeugdige deelnemers uit de categorie 15-17 jaar die weinig moeite leken te hebben met het parcours. Na de race verdween de wind bijna helemaal en werden er geen races meer gevaren.

Realtrip6

Voor de nog jongere deelnemers (tot en met 14 jaar) was er net zoals vorig jaar een eigen parcours uitgezet inclusief eigen wedstrijdleiders. In een rap tempo werden er op zaterdag en zondag maar liefst 12 heats gevaren , niveau en onderlinge strijd waren geweldig om te zien. Real close racing !!!

Realtrip11

Na een heerlijke BBQ en spetterende party inclusief de Tombola werd er op zondag snel gestart, rond 11:00 begon de wind iets aan te trekken en mede op basis van de Meteo-input werd er om 12:00 de eerste heat gevaren.

Realtrip8

Wederom waren de omstandigheden niet makkelijk, door een aantal snelle windshifts werd het uiterste gevraagd van de deelnemers en wedstrijdleiders om een aantal haalbare races te kunnen voltooien. Er was duidelijk een tikje meer wind dan zaterdag, waardoor een groter aantal deelnemers het parcours succesvol kon afleggen. Uiteindelijk konden er op zondag 3 heats worden gevaren.

Realtrip3

De nummers 1 van alle klasses:

Pro-Fleet: Ingmar Daldorf

Men: Anthony van der Meer

Masters: Jan Duiker

Women: Andrea Vanhoorne

Youth 15-17 Boys: Ennio Dal Pont

Youth 15-17 Girls: Romy-Anne Dingerdis

Kids <14 Boys: Jelle van der Veen

Kids <14 Girls: Ashley Veenstra

RealTrip12

Alle uitslagen staan online op www.therealtrip.nl/Uitslagen

Realtrip5

 

DroneFlight video:

 

Realtrip10

Al met een een geslaagd event met een relaxte sfeer en heel veel happy faces, dus zorg ervoor dat je er in 2016 bij bent en zet 17 & 18 september maar alvast in je agenda….. 

RealTrip13

Website: www.therealtrip.nl

Fotocredits: Walther Siksma en twee foto's onbekend

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.