NK speed 2015 1

Hans Kreisel is officieel Nederlands kampioen speedsurfen 2015. Het leek er haast even op dat er dit jaar geen NK plaats zou gaan vinden. Maar op 15 november was er voldoende wind. Tijdens het uitzetten van de baan werd al een vlaag van 53 knopen gemeten. 

Bij het NK speedsurfen gaat het om de 500 meter runs. Hans 'Blue Steel' Kreisel zette een run neer met een snelheid van 79.554 km/h! De 500 meter gemiddeld kwam uit op 79.22 km/h (gemiddelde van snelste 2 runs).

Om het speedsurf event voor iedereen toegankelijk te houden waren er diverse klassen. Van deze klassen kan alleen de gold fleet een officiele NK titel bemachtigen. Behalve de gold fleet volwassenen is er ook nog de gold fleet jeugd, silver fleet volwassenen en silver fleet jeugd. Dat wil overigens niet zeggen dat er bij de silver fleet minder snel gevaren wordt. Jens Salomons (silver fleet jeugd) heeft een 500 meter run met een snelheid van 66.09 km/h gemaakt en was daarmee sneller dan de gold fleet jeugd. (Bij de silverfleet telt alleen de snelste run.)

Uitslagen:

Goldfleet volwassenen:

 1. Hans Kreisel 
 2. Peter de Wit
 3. Ron Koldeweid


Goldfleet jeugd:

 1. Ennio dal Pont
 2. Jakob Kooij
 3. Max Baaijen


Silver fleet volwassenen:

 1. Steven van der Lelie
 2. Michel Nachtegeller
 3. Edwin Huijbers


Silver fleet jeugd:

 1. Jens Salomons
 2. Marijn van den Berg
 3. Lars van Straten (DNS)


Windsurfing.nl interviewde Hans over deze topprestatie.

Windsurfing.nl: Wat is het uitdagende aan speedsurfen op Strand Horst?
Het uitdagende op Horst is toch precies de goeie baan vinden op het open water. Dus goed lezen en dan de goeie vlagen weten te pakken. Zeker bij een 500meter die je stiekem toch altijd korter inschat.

Windsurfing.nl: Hoe vond je de speedruns gaan?
De runs gingen goed, maar waren alleen vaak net te kort. Vind het moeilijk om precies te weten tot hoe ver je door kan varen en toch nog uit kan gijpen voor de kant zodat je gelijk weer upwind kunt voor de volgende run.

Windsurfing.nl: Hoe waren de windomstandigheden?
De wind was uitermate goed en heb lekker gevaren. Er zaten soms flinke vlagen tussen waarbij ik zeker effectiever was geweest met een kleinere set, maar een run van 84 met 6,4 maak je ook niet iedere dag

Windsurfing.nl: Ben je tevreden over de eindsnelheid?
Absoluut en zeker voor de set 6,4 NP evo 7 JP50 Speed en een Z asy 24.

Windsurfing.nl: Ga je volgend jaar de titel verdedigen?
Tuurlijk ga ik de titel verdedigen. Hoop dat er in het voorjaar gevaren kan worden, want ik weet niet of ik eind volgend jaar in Nederland ben.

Hoofdsponsor:

Telstarsurf

Volledige uitslagen en nog veel meer info:

NK Speedsurfen

Bron:

Facebook NK Speedsurfen

reacties button

 

 

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.