Jordy Vonk (NED-69) naar North/Fanatic/ION! Met de start van 2016 het volgende interview in de serie van NL riders. Nu Jordy met een terugblik op 2015, zijn nieuwe sponsors en een vooruitblik op 2016.

 

Terugblik 2015

Hoe kijk je terug op 2015?

Met gemengde gevoelens! Nationaal wist ik buiten de Real Trip om alles te winnen, maar internationaal zaten veel dingen tegen. Ik ben dus niet tevreden over mijn seizoen, als sommige dingen net de andere kant op waren gevallen, had het er nu heel anders uitgezien. Met die gedachte kijk ik wel heel positief naar de komende jaren en heb ik vertrouwen dat ook de internationale resultaten beter zullen worden!

 

JordyVonk6

 

Wat was je mooiste moment?

De eerste PWA Slalom winners finale in Korea! Toen ik een plastic zak aan mijn vin had tijdens de eerste eliminatie baalde ik erg na een winter lang trainen, maar toen de volgende eliminatie ik vol kon racen wist ik tot de laatste boei zelfs 3de te liggen! Helaas viel ik toen, maar ik was heel erg blij met het moment dat ik er stond.

Wat was je minste moment?

Het verliezen van Alberto (Menegatti) en Peter (Volwater).

 

JordyVonk1

 

Nieuwe sponsors

Waarom de overstap?

Het was een kans die ik niet kon laten liggen, het overstappen van sponsoren is iets wat niet binnen 3 tellen gedaan wordt! Het is goed de afwegingen te bekijken en een beslissing te maken die het beste is voor de toekomst. Ik ben blij met mijn overstap naar North, Fanatic & ION en kijk uit naar een jarenlange relatie.

 

JordyVonk2

 

Vooruitblik 2016

Wat zijn je plannen voor 2016?

Momenteel ben ik in Tenerife om mij 3 maanden voor te bereiden met de TWS Pro Slalom Training, daarna staat er een druk programma voor de boeg! Ik weet de kalender nog niet precies, maar ik ben bang voor mijn moeder dat ze mij weinig zal zien ;-)

 

JordyVonk3

 

Welke wedstrijden/events ga je meedoen?

De kalender is dus nog niet bekend, maar ik zal sowieso alle PWA wedstrijden meedoen en daarnaast eigenlijk zoveel mogelijk. Ik hoop voor het eerst naar DEFI te gaan en als er een paar IFCA wedstrijden (WK/EK Slalom) mogelijk zijn om mee te pakken, dan ben ik daar zeker bij.

Welke reizen ga je maken?

Een hele hoop! haha, mijn verwachte planning is: 3 maanden Tenerife dan Zuid-Frankrijk, Korea, Zuid-Frankrijk, Costa Brava, Fuerteventura, Brazilië, Alacati, Denemarken, Sylt en New Caledonia(?). Genoeg reizen gepland dus!

 

JordyVonk5

 

Hoe ga je je voorbereiden?

Met 3 maanden trainen tijdens de TWS Pro Slalom Training verwacht ik helemaal klaar te zijn! Daarnaast fietsen, hardlopen en crossfit, als ik er dan niet klaar voor ben dan weet ik het ook niet meer ;-)

 

JordyVonk4

 

Zou je het leuk vinden om als gastredacteur voor windsurfing.nl regelmatig wat te schrijven over wat je meemaakt in je windsurfleven? 

Ja, ik ga eens nadenken over wat leuke items om over te schrijven!

 

Bedankt Jordy voor dit interview en veel plezier en succes in 2016!

 

JordyVonk8 

Bron: Jordy Vonk

Foto credits: Surfmedano.com en Jordy

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.